KOLEJ ISLAM PERTAMA DI PULAU PINANG

Menjadikan sebuah institusi yang melahirkan umara' dan ulama'
#

Membina pengetahuan Akademik dan Agama

Di KITAB, jelas misi kami adalah melahirkan pelajar yang mampu untuk mengimbang antara dunia dan akhirat. Ia bakal menjadi bekalan.

#

Buku Rujukan Percuma

KITAB mempunyai sebuah 'maktabah' atau perpustakaan yang mengumpul bahan-bahan bacaan dan rujukan yang sesuai dengan kursus pelajar. Di sini, kami memberikan buku-buku tersebut secara PERCUMA untuk rujukan pelajar dalam memastikan ilmu terus dari buku.

#

Sistem Kehadiran Atas Talian

Tidak lama lagi, KITAB bakal menyediakan sistem kehadiran pelajar secara atas talian yang sedang dibangunkan pada waktu ini. Sistem ini bakal mengawal selia dengan lebih terperinci segala rekod kehadiran pelajar. Ini bagi memastikan setiap pelajar dapat menghadiri kelas yang ditetapkan.

#

Teknologi & Inovasi

Seiring dengan kemajuan teknologi dan inovasi, KITAB menyediakan sebuah makmal komputer yang mampu untuk membantu pelajar berkembang idea dan gerak kerja dalam memastikan kita tidak ketinggalan dengan kelajuan teknologi.

SKIL AKADEMIK

Agama
95%
Akademik
80%
Pentadbiran
85%
Latihan Pembentukan
76%
Pengisian
82%

Di KITAB, banyak yang saya pelajari. Antaranya, hubungan kita dengan Allah akan membawa kejayaan di dunia. Justeru itu, kami memang diberi penekanan agar mengutamakan segala perintah dan meninggalkan segala larangan.

Muhammad Asyraf Toyyib
Skip to toolbar